A férfi pár év alatt

273 dollár - Larry szerint Todd Coontz állandóan ezt az összeget kérte, és meg is magyarázta, hogy miért. “Isten egy nap egy egyszerű csodát nyújtott át nekem, és ehhez köze volt a kettes, hetes és hármas számoknak” - szokta mondani a prédikátor. Amúgy véletlenül ez a címe Coontz 1,4 millió dolláros házának is Dél-Karolinában, amelyet az gyülekezete, a Rockwealth fizetett neki.

Larry két csekket küldött Coontz gyülekezetének, egyet 273 dollárral, és egy másikat 333 dollárral, éppúgy, ahogy a prédikátor kérte a tévén keresztül. Aztán várta a csodát.

A képen Larry és a felesége Darcy:   

A BBC szerint a tévéprédikátoroknak ugyan ma már nincs akkora hatása, mint volt a 80-as és a 90-es években, de nagyon is jelen vannak. Sokan a kábelcsatornák helyett áttértek a közösségi médiára. Ezek a prédikátorok azt hirdetik, hogy az emberek jólétét Isten szabályozza, és Isten azt akarja, hogy prosperáljanak. Ezt elő lehet segíteni azzal, ha a hívő kimutatja a hitét adomány formájában. Az adományt aztán Isten többszörösen adja vissza, akár pénz, akár gyógyulás formájában.

A prédikátorok áldozatai számára ez nem hangzik totálisan őrülten, hiszen ők elsősorban beteg, szegény emberek, akik alapesetben erőt és inspirációt merítenek a hitből a kétségbeesésük közepette. Az adományozóknak sokszor fogalmuk sincs arról, hogy a prédikátorok milyen luxuskörülmények között élnek, vagy ha mégis, akkor a gazdagságot csak égi jelnek veszik. Ha a prédikátornak működött, akkor neki miért ne működne?

És ha a csoda nem jön? Ezt a prédikátorok gyülekezetei azzal magyarázzák, hogy az adományozók hite nem elég erős, vagy van valamilyen titkos bűnük. Larry hosszú időn keresztül azt mondgatta magának, hogy kisebb dolgokban néha szerencsés volt: ajándékot kapott a szomszédjától, túlórázhatott.



Környezettudatosság

Az éghajlat változását okozó, káros gázkibocsátásra visszavezethető, környezetünket érintő aktuális problémakörét tekintve az erdők, fás területek, faültetvények jótékony szerepe megkérdőjelezhetetlen.