11
 
Nagyszerű tengeri szörnyek nyüzsögtek a középkori térképeken

Termékeink

A Derula Kft. által gyártott rétegelt lemez belső rétegeit nemes-nyár faanyagából állítják elő, amelynek jellemzője az alacsony fajsúly, a nagy stabilitás és a könnyű megmunkálhatóság.

Köszöntjük a Derulánál

Cégünkről

A Derula Kft. megalakulása óta időben és jól ismeri fel a magyarországi adottságokat: így a nyárfához hasonlóan folyamatosan erősödik és növekszik: az európai piacon túl jelen van az unión kívüli, sőt a tengerentúli piacokon is.

Kapcsolat

Derula Gyártó és Kereskedelmi Kft. székhely és telephely:
5000 Szolnok, Újszászi út 11.
Tel/Fax: +36 56 / 427 201, 423 244
info@derula.hu
2
13
3

Nagyszerű tengeri szörnyek nyüzsögtek a középkori térképeken

JUN 02. 2019  nyomtatási kép
A leggyakrabban Carta marina, azaz tengeri térkép néven emlegetett alkotás, illetve a róla készült kevés másolat a megszületésük után kevéssel elveszett, és voltak, akik később a térkép létezését is kétségbe vonták. Aztán előbb 1886-ban, majd pedig 1961-ben levéltárakból előkerült két példány, a térkép pedig azóta világhírű lett.

Elsősorban nem azért, mert ez volt az első részletes ábrázolása a skandináv régiónak. Sokkal inkább az északi vizeket benépesítő szörnyalakok miatt, melyek azóta számos kutató fantáziáját megmozgatták. Csak az elmúlt pár évben két olyan, a középkori térképészet szörnyeivel foglalkozó könyv (ez és ez) is megjelent, melyben kiemelt szerep jutott a Carta marinának, illetve a szörnyeinek.
 
14
9
kapcsolódó témák:

· alma
8
22
10
12
15